Freitag, September 20, 2024

Top 5 This Week

Related Posts

El meteorito que causó la extinción de los dinosaurios hace 66 millones de años provenía de más allá de Júpiter.


Fa 66 milions d’anys, una roca de 12 quilòmetres de diàmetre va caure en el que avui és el golf de Mèxic, concretament a la península del Yucatán. L’impacte va provocar un cràter d’uns 180 quilòmetres de diàmetre que encara avui és en part visible. Aquest esdeveniment va tenir repercussions massives en la vida a la Terra i va marcar la fi de l’era dels dinosaures.

Els efectes de l’impacte es van continuar notant durant milions d’anys, i van eliminar la vida de tres quartes parts de les espècies, tant animals com vegetals. Només van sobreviure els mamífers, les aus, els cocodrils i les tortugues. Aquest cataclisme va obrir pas a una nova era en la història de la Terra, amb canvis significatius en la fauna i la flora del planeta.

Un estudi internacional de la Universitat de Colònia (Alemanya) publicat a la revista „Science“ ha aportat noves revelacions sobre l’origen de l’asteroide que va provocar l’extinció massiva. Segons aquest estudi, l’asteroide procedia de l’òrbita de Júpiter i era un asteroide de tipus C, amb un alt contingut de carboni. Aquesta informació és crucial per comprendre la naturalesa d’aquesta roca espacial i el seu impacte en la Terra.

La roca gegantina va xocar amb la força de 10.000 milions de bombes atòmiques, generant una explosió descomunal i un tsunami que es va expandir milers de quilòmetres. L’impacte va ser tan gran que va fer miques l’asteroide i en va escampar les restes per tot el món. Encara avui es poden trobar restes d’aquesta col·lisió històrica, que continuen sent objecte d’estudi i anàlisi per part dels científics.

L’estudi liderat pel geoquímic alemany Mario Fischer-Gödde ha confirmat que l’asteroide de tipus C es va originar més enllà de Júpiter, al sistema solar exterior. Aquesta informació descarta altres teories sobre l’origen de l’objecte que va provocar l’extinció dels dinosaures, com la possibilitat que fos una estrella o que les runes fossin dipositades per erupcions volcàniques.

En definitiva, aquesta nova investigació ajuda a ampliar el nostre coneixement sobre la història de la Terra i les col·lisions que han tingut lloc amb roques procedents de fora del Sistema Solar. L’estudi de les restes d’aquest impacte històric ens permet comprendre millor els processos que han modelat el nostre planeta i la vida que l’habita.

Popular Articles