Donnerstag, September 19, 2024

Top 5 This Week

Related Posts

Maxine Singer, la científica que va establir les bases de l’enginyeria genètica | Arnau Boix | Ciència


La bioquímica estatunidenca Maxine Frank Singer va ser una figura clau en el camp de la biotecnologia i la bioquímica durant la seva llarga i fructífera carrera. Nascuda a Brooklyn el 1931, Singer va morir el dimarts, dia 9 de juliol, als 93 anys, deixant un llegat durador en el món científic.

La Dra. Singer va ser reconeguda per la seva contribució decisiva en els anys setanta en l’elaboració de les directrius i la normativa de la biotecnologia, una nova ciència que tot just començava a prendre forma en aquell moment. La seva investigació va ser fonamental en el desenvolupament de la manipulació genètica i la creació d’organismes modificats genèticament.

Els seus treballs van ser pioners en l’estudi dels codis genètics i van obrir les portes a noves possibilitats en la manipulació de l’ADN. La seva investigació va ser clau en el debat ètic i científic sobre els possibles riscos i beneficis de la manipulació genètica, i va contribuir a establir normatives i regulacions per garantir la seguretat i l’ètica en aquest camp emergent.

La Dra. Singer va ser una defensora de la precaució i la responsabilitat en la investigació científica, i va promoure la conscienciació sobre els possibles impactes de les noves tecnologies en la salut pública i el medi ambient. La seva participació en la Conferència d’Asilomar el 1975 va ser un punt d’inflexió en la regulació de la biotecnologia i va establir els fonaments per a una investigació responsable i ètica en aquest àmbit.

Pel seu compromís amb la ciència i la societat, la Dra. Singer va rebre nombrosos reconeixements i premis al llarg de la seva carrera. Va ser membre de l’Acadèmia Nord-americana de les Arts i les Ciències, va ser presidenta de l’Institut Carnegie de Washington i va ser guardonada amb la Medalla Nacional de Ciència i altres distincions prestigioses.

La mort de la Dra. Maxine Frank Singer deixa un buit en el món científic, però el seu llegat i la seva contribució a la biotecnologia i la bioquímica continuaran sent una font d’inspiració per a les generacions futures. La seva dedicació a la ciència i la seva defensa de la responsabilitat ètica en la investigació científica la converteixen en un exemple a seguir per a tots aquells que treballen en el camp de la biotecnologia i la genètica.

Popular Articles