Donnerstag, September 19, 2024

Top 5 This Week

Related Posts

State support for the purchase of environmentally friendly cars in Palielina


Automašīnas iegāde ir saistīta ar visai lieliem ieguldījumiem, tāpēc ir patīkami, ja šajā solī palīdzīgu roku sniedz valsts. Forum Auto aicina – iegūsti vairāk, izvēloties Kia Sportage PHEV un Kia Sorento PHEV (ārēji lādējamos hibrīdus)! Lasi, kāds atbalsts tev pieejams, izvēloties šos automašīnu modeļus!

Kopējais ieguvums var sasniegt pat 12 000 eiro robežu

Jauna elektroauto vai ārēji lādējama hibrīdauto iegāde lielākoties izmaksā vismaz pārdesmit tūkstošus eiro, nemaz nerunājot par Premium segmentu un bagātīgāk aprīkotajiem modeļiem. Lai iedzīvotājiem palīdzētu iegādāties šādus auto, tādējādi arī veicinot videi draudīgāku automašīnu izvēli, valsts to pircējiem piedāvā dažādus atbalsta mehānismus. Turklāt nupat tie palikuši vēl draudzīgāki, it īpaši – daudzbērnu ģimenēm. Lūkosim noskaidrot, ar kādu atbalstu vari rēķināties arī tu.

Atbalsts Emisiju kvotu izsolīšanas instrumenta (EKII) konkursa ietvaros

Pērkot jaunu rūpnieciski ražotu M1 un N1 kategorijas elektromobili vai ārēji lādējamu hibrīdauto (piemēram, Kia Sportage PHEV vai Kia Sorento PHEV), iespējams saņemt atbalstu šādā apmērā:

– 4 500 eiro – par automašīnas iegādi;
– 6 750 eiro – par automašīnas iegādi, kurai ir vismaz 5 sēdvietas, ja pirkumu veic fiziska persona, kuras aprūpē ir vismaz 3 bērni, to skaitā audžuģimenē un aizbildnībā esoši bērni un pilngadīgas personas, kuras nav sasniegušas 24 gadu robežu, ja tās iegūst vispārējo, profesionālo vai augstāko izglītību vai 11 mēnešus pilda valsts aizsardzības dienestu, un personai ir piešķirta Latvijas Goda ģimenes apliecība;
– 9 000 eiro – par automašīnas iegādi, kurai ir vismaz 7 sēdvietas, ja pirkumu veic fiziska persona, kuras aprūpē ir vismaz 3 bērni, to skaitā audžuģimenē un aizbildnībā esoši bērni un pilngadīgas personas, kuras nav sasniegušas 24 gadu robežu, ja tās iegūst vispārējo, profesionālo vai augstāko izglītību vai 11 mēnešus pilda valsts aizsardzības dienestu, un personai ir piešķirta Latvijas Goda ģimenes apliecība.

Būtiska nianse – konkursa ietvaros viena fiziska persona var saņemt atbalstu tikai vienu reizi.

Papildu atbalsts

Iegādājoties jaunu rūpnieciski ražotu M1 un N1 kategorijas elektromobili vai ārēji lādējamu hibrīdauto, saņemsi arī 1 000 eiro lielu finansiālo atbalstu no transportlīdzekļa pārdevēja. Tas sevī ietver papildu atlaidi automašīnas iegādei naudas izteiksmē vai kādus citus stimulējošus risinājumus šīs summas apmērā. To konkrēti norāda katrai automašīnai atsevišķi.

Savukārt, ja iegādājies jaunu vai lietotu transportlīdzekli un noraksti vismaz 12 mēnešus īpašumā esošu M1 vai N1 kategorijas transportlīdzekli ar aktīvu tehnisko apskati, vari saņemt vēl 2 000 eiro. Šis atbalsts gan ir pieejams tikai kopā ar kādu citu atbalsta aktivitāti ne vēlāk kā 12 mēnešu laikā pēc apstrādes uzņēmuma transportlīdzekļa likvidācijas sertifikāta izdošanas.

Forum Auto – pareizā izvēle, ja tevi interesē Kia hibrīdauto

Ja tevi uzrunājis Kia Sportage PHEV vai Kia Sorento PHEV, aplūko Forum Auto piedāvājumu! Šeit tevi sagaida daudzveidīgs modeļu klāsts, draudzīgas cenas un, protams, pērkot kādu no hibrīdauto modeļiem – arī iespēja saņemt nupat pieminēto atbalstu. Tas ir arī kā pirmā iemaksa, noformējot automašīnas līzingu. Ja privātpersona vēlas iegādāties savu jauno elektroauto vai ārēji lādējamo hibrīdu ar bankas finansējumu, tad šo valsts piešķirto atbalstu var novirzīt kā līzinga pirmo iemaksu. Turklāt visiem Kia Sportage no noliktavas līdz 2024. gada 31. augustam tiek piemērota 10% atlaide. Aplūko plašo modeļu klāstu un jautā savu piedāvājumu Forum Auto mājaslapā!

Popular Articles